Söndagsstek som puttrat lääääänge på spisen och är så mör att den faller isär..... såååå gott!
Enligt ett annonsblad så skulle det vara bra pris på skinkstek så jag rusade in på affären och skulle säkra söndagssteken när jag möts av en tom hylla. När jag frågar personalen så säger de att det är slut i hela Sverige! Coronapandemin har gjort att folk har börjat handla mer svensk och lokalt vilket i sig är helt fantastiskt! Men öppenbarligen hänger inte köttbönderna med... Hoppas bara att när denna pandemi lugnar sig att det svenska folket fortsätter att handla svenskt och lokalt!
Jag fick i alla fall tänka om och ta det som fanns tillgängligt, vilket var karré.

Ingredienser
- Ca 1 kg fast potatis
- Ca 1,5 kg skinkstek eller karré
- Ca 1 L vatten
- 2 dl créme fraîche
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 st köttbuljongstärning
- Kalvfond
- Salt och svartpeppar
- Ev maizena
- Smör till stekning
Gör såhär
Bryn steken eller karrén på alla sidor i en gryta, samt salta och peppra. Sänk till medelvärme och häll på lite vatten ca 2 cm i botten och lägg på lock. Låt steken stå och puttra i ca 2 timmar. Vänd steken då och då samt fyll på med vatten. Det får inte koka torrt!
Ta upp steken på en skärbräda och låt vila.
Skala och koka potatis.
Koka upp resterande vatten som är kvar i grytan från steken. Tillsätt créme fraîche och grädde samt buljongtärning. Smaka av med fond. Om du önskar tjockare sås går det bra att reda av med maizena.
Skär köttet i tunna skivor och lägg tillbaka i såsen.
Servera Steken, sås och potatis med kokt broccoli, rivna morötter samt äppelmos.
Recept på äppelmos finns här http://helenaskoksexperiment.blogg.se/2020/august/kardemummadoftande-appelmos-2.html
Det går ju alldeles utmärkt att hoppa över kardemumman och kanelen i äppelmoset om man vill!
Smaklig
måltid och trevlig söndag!