Kardemummadoftande äppelmos

Äpplen, älskade äpplen!
I början på säsongen är äppelmoset lite syrligt och mot slutet blir det riktigt sött. Med min äppelsort blir moset alldeles rosa av det mogna rosastrimmiga fruktköttet!
Den första satsen är nästan slut redan så jag lär väl snart ställa mig och koka mer!
 
Om du planerar att koka mycket äppelmos så kan jag rekommendera en äppelsvarv som skalar, kärnar ur och skivar äpplena på en gång. Det enda man behöver göra är att veva på en vev.
 

 
 
 
Ingredienser 
 
  • 1 kg äpplen
  • ½ dl vatten
  • ½ dl socker
  • 2 krm malen kardemumma
  • 2 krm malen kanel
 
Gör såhär
 
Skala, kärna ur och dela äpplena i mindre bitar. Var riktigt noga med att få bort alla dåliga och skadade bitar på äpplena. Lägg dem i kallt vatten under tiden så att de inte hinner bli bruna.
 
Häll av äpplena och lägg dem i en kastrull med övriga ingredienser och koka upp. Låt koka tills äpplena är mjuka. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs.
 
Mixa moset slätt med stavmixer. Häll upp på väl rengjorda burkar.
 
Det är faktiskt inte svårare än så!
Taggar: Kanel, Kardemumma, Äppelmos, Äppelsvarv, Äpplen;

Kommentera inlägget här :