Ni som har barn kan känna igen er i detta. Man går på affären och barnen får välja vilken frukt som ska ligga i fruktskålen. "Nektariner!" Blir det enhälliga svaret. Väl hemma så ligger snart nektarinerna tvättade och ätklara i skålen. Dagarna går men skålen med nektariner består. Plötsligt är barnen sugna på äpplen istället och nektarinerna förblir orörda....
Trött som jag är på detta slöseri och att behöva kasta mat så ville jag göra något med frukten. Paj är ju både enkelt och gott! Sagt och gjort, här kommer receptet!


Ingredienser fyllning
- 8-10 nektariner (beroende på storlek)
- 1 lime (zest och saft)
- 1 msk potatismjöl
- 1 ½ Msk strösocker
Ingredienser kokostäcke
- 125 g smör
- 2,5 dl riven kokos
- 1 dl strösocker
- ½ dl vispgrädde
- 2 dl havregryn
Gör såhär
Slå igång ugnen på 200°c.
Dela nektarinerna och ta ur kärnan. Dela halvorna i klyftor och blanda dem med limen, både zest och lime, och potatismjöl samt strösocker. Lägg fruktblandingen i en pajform.
Smält smöret i en kastrull och rör ihop med övriga ingredienser.
Fördela smeten över fruktblandningen och grädda i mitten på ugnen i ca 20 minuter.
Avnjut pajen med vaniljsås eller vaniljglass! Mums!