Jag är rabarbertokig just nu! Rabarbersaft, rabarbersirap och rabarberkompott är gjort. Saften var för övrigt slut efter ett par dagar!
Men vem har sagt att man bara kan göra sötsaker och efterrätt med den härliga delikatessen?
Jag har gjort en vansinnigt god chutney som är lika läcker till grillat, ost och kex eller varför inte som ingrediens i sås? Många kombos kommer testas denna sommar!


Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1 dl hallon
- 1 rödlök
- 3-4 msk färskriven ingefära
- 5 dl socker
- 2 msk curry
- 1 chilifrukt (färsk eller torkad)
- 1 ½ msk ättika 12%
- 3 msk vatten
- 1 ½ tsk salt
Gör såhär
Skär rabarberna i 1-2 cm långa bitar. Skala och hacka rödlöken. Skala och riv ingefäran. Hacka den färska eller smula den torkade chilin. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull.
Koka upp och koka sedan på medelvärme i ca 40 min.
Klart!