Egentligen skulle jag ha döpt denna limpa till "tabbebröd" eller "misstagsbröd"! För det första skulle jag ha gjort grekiskt lantbröd och köpte således vad jag trodde var grekisk yoghurt men det var tydligen turkisk yoghurt. Jaja tänkte jag, det går nog lika bra... Sen blandar jag alla ingredienser precis som jag brukar (jag kan receptet i huvudet), men när köksassistenten knådat ett par minuter så inser jag att jag använt fel mjöl!
Jag kan ju inte göra annat än att baka av det och se vad som händer...
Herregud så gott det blev! Från och med nu kommer jag göra detta misstag oftare!

Ingredienser
50 g färsk jäst
4 dl fingervarmt vatten
1 dl olivolja
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk honung
2 tsk salt
12 dl rågsikt
4 dl fingervarmt vatten
1 dl olivolja
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk honung
2 tsk salt
12 dl rågsikt
Gör såhär
Smula jästen i bunken till din assistent (eller i en vanlig skål). Häll på vattnet och rör ut jästen tills den löst sig.
Tillsätt resterande ingredienser och knåda ihop en smidig deg. Knåda på låg hastighet i assistent i ca. 10 minuter eller för hand i 20 minuter, tillsätt mer rågsikt om så behövs. Degen ska släppa bunkens kanter- samt kännas elastisk när den är färdig.
Låt degen jäsa i bunken i ca. 30 minuter, täck med plastfolie eller lock om du har det.
Stjälp upp degen på lätt mjölad bakbänk och knåda ett par minuter.
Dela degen i två delar och forma båda till avlånga små limpor.
Lägg degbitarna på en bakpappersklädd plåt och täck med bakduk.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter och sätt ugnen på 225°c.
Strö över lite mjöl innan du snittar tre snitt i varje deg med en riktigt vass kniv. Snitta snabbt och bestämt.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca. 25-30 minuter, tills de fått en fin färg.
Tag ut och låt svalna helt innan du skär i det.