Sommaren är här med buller och bång. Det är varmt som tusan och det är viktigt att fylla på med vätska. Med denna läskande rabarbersaft är det lätt att få i sig vätska kan jag lova!
Hallonen som är i receptet hade jag enbart i för färgens skull så om du inte har hallon eller inte vill ha i dem så kan du bara skippa dem.

Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 1 dl hallon
- 5 dl strösocker
- 1,5 l vatten
- 1 citron
Gör såhär
Skär rabarberna (du behöver inte skala den) i ca 1 cm tjocka slantar och blanda dem med hallon och vatten i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i 15 min utan omrörning.
Sila rabarber och hallon genom en finmaskig sil.
Tillsätt socker och saften från citronen i vätskan.
Koka upp rabarbervätskan på nytt och låt sedan svalna. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Klart!
Blanda ut till önskad styrka med vatten och mycket is. Så gott!