Alltså wow! Vilken härlig rätt jag fick till idag! Receptet är skrivet till många portioner. Perfekt när man vill bjuda på något som är enkelt, med få ingredienser och som inte känns nedtyngt av grädde och pretentiös ambition.

Ingredienser
- 1 kg kycklinglårfilér
- 2 st stora röda paprikor
- 2 st gula lökar
- 2 brk krossade tomater
- 1 dl rött vin
- 3 msk kycklingfond
- 900 g småpotatis
- Olivolja
- Smör
- Paprikapulver
- Timjan
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 225°c. Koka potatisen nästan färdig i kastrull. Häll av vattnet och häll potatisen i en ugnsform. Ringla över lite olivolja, salt och peppar. Ställ in formen i mitten av ugnen tills potatisen fått fin färg.
Dela paprikan på längden, kärna ur och skölj. Skär i ca ½ cm breda strimlor. Skala löken. Dela den på mitten och skär även den i strimlor.
Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter och tillsätt en klick smör. Salta och peppra kycklingen och stek den färdig i stekpannan. Plocka ur kycklingen och lägg den åt sidan.
Tillsätt löken i samma stekpanna och stek till löken börjar svettas. Tillsätt paprikan och stek den mjuk. Tillsätt paprikapulver och timjan efter smak. Häll på vinet och låt den reducera något. Häll på krossade tomater och smaka av med fond, salt och peppar.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt stå och puttra tills potatisen är färdig i ugnen.
Käre värld säger jag bara! Så gott!