Idag fick faktiskt mannen stå för det mesta av matlagningen under mitt instruerade. Jag har i 2 dagar haft fruktansvärd migrän vilket slutade på akuten efter att vårdcentralen skickade mig dit. Där fick jag äntligen lindring!
Maten blev hur som helst god och om min man klarade det så tro mig, då klarar alla det! Hahaha!

Ingredienser
- 900 g kyckling utan ben
- Ca 250 g färsk broccoli
- Ca 250 g färska champinjoner
- 1 gul lök
- 2 msk kycklingkrydda (Knorr eller eldorado)
- 1 brk ajvar relish (styrka väljer du själv)
- 2½ dl créme fraîche
- 5 dl matlagningsgrädde
- Ca 24 st lasagneplattor
- 2 dl riven ost
Gör såhär
Sätt ugnen på 200°c.
Skala och klyfta löken. Stek den mjuk i lite smör. Skiva champinjonerna och stek dem med löken tills de släpper vatten och börjar få färg. Dela broccolin i små buketter och stek tillsammans med löken och svampen. Ställ åt sidan.
Dela kycklingen i små bitar, ca 2*2 cm och stek färdig i lite smör. Tillsätt kycklingkryddan och rör runt. Rör ner lök, svamp och broccoli i kycklingen. Ställ åt sidan.
Rör ihop ajvar, créme fraîche och grädde. Häll ett tunt lager sås i botten på en gratängform och lägg sedan på lasagneplattor. Häll ytterligare ett lager sås och sedan hälften av kycklingblandningen. Fortsätt sedan med lasagneplattor,sås, kycklingblandning, lasagneplattor och avsluta med ett lager sås. Strö på ost och ställ sedan formen I mitten på ugnen i ca 1 timme.
Om lasagnen får mycket färg innan den är klar så går det bra att lägga på aluminiumfolie. Känn efter med en potatissticka att lasagneplattorna är mjuka.
Lycka till!