Syrénsirap

jag kan säga direkt att detta recept kommer från Fredriks fika. Han är ju helt underbar och till och med jag som tycker det är krångligt att baka klarar av hans recept. Snälla, gör mig en tjänst och kolla in denna människas medier så hittar ni fantastiska recept!
 
Detta var ett recept jag var tvungen att prova. Jag har aldrig smakat något med syrén i förrut och detta var både barnsligt enkelt men också med så lite ingredienser att om det inte hade blivit gott så skulle det inte göra så mycket om man fick kassera satsen.
 
Hur som, detta blev magiskt gott! Jag ringlade sirapen över frasiga våfflor och åt dem utan grädde eller annat. Jag trodde att jag inte skulle kunna sluta!
 

 
 
 
Ingredienser 
 
 
  • 3 dl syrénblommor
  • 2 dl strösocker 
  • 2 dl vatten
  • Ca 10 st blåbär (kan uteslutas)
 
Gör såhär 
 
 
Rör ihop socker och vatten i en kastrull och koka upp. Låt sjuda ett par minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna till rumstemperatur.
 
Plocka av blommorna från klasarna, vi vill inte ha något grönt med.
Rör ner blommorna i sockerlagen. Om du vill ha lite extra fin lila färg så tillsätter du blåbär. Ju mer du mosar dem, ju mer färg. 
 
Plasta kastrullen och ställ I kylskåpet över natten. Sila av sirapen genom en finmaskig sil eller kaffefilter.
 
Sirapen klarar sig ca 2 veckor i kylskåpet annars går det bra att frysa in.
 
Nu ska jag bara komma på mer användningsområden för sirapen. Förslag? Drink kanske?
Taggar: Barnsligt gott, Sirap, Sommar, Syrén, Syrénsirap, syrénblommor;

Kommentera inlägget här :