Cowboysoppa

Denna soppa är väldigt lik en gulaschsoppa som jag brukar göra. Jag upptäckte till min förvåning att jag inte lagt ut receptet på den så det lär jag göra under hösten, tiden för de mustiga smakerna!
Hur som helst. Denna soppa är både enkel, smakrik och väldigt mättande. När jag hör ordet "soppa" så tänker jag lite fördomsfullt på vattniga buljongssoppor som lämnar en hungrig mage ytterst otillfredsställd. 
Men oj så mycket goda och mättande soppor man kan göra och denna hamnar nog bland favoriterna.
 

 
 
 
Ingredienser 
 
 
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 4 st stora fasta potatisar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Ca 1 kg nötfärs
  • 1 brk vita bönor i tomatsås
  • 5 dl vatten
  • 2 köttbuljongstärningar
  • 3 dl vispgrädde 
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk torkad oregano 
  • Salt och svartpeppar 
  • Smör till stekning 
 
Gör såhär
 
 
Hacka lök och stek gyllengul. Tillsätt köttfärs och stek färdig. Hacka paprikan i grova bitar och stek tillsammans med köttfärsen en stund. Skala vitlöken och pressa den över köttfärsen och strö över paprikapulver och oregano.
 
Dela potatisen i grova bitar (ca 2×2 cm) och blanda ned i köttfärsblandningen.
 
Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Låt alltsammans koka på medelvärme tills potatisen känns mjuk. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt till sist bönorna och låt de endast bli varma. Om de får koka för länge så kokar de sönder och får en mjölig konsistens och den är inte så trevlig.
 
Servera gärna med en ostsmörgås.
Taggar: Cowboysoppa, Mättande, Nötfärs, Potatis;

Kommentera inlägget här :