I skrivande stund är det annandag jul och man är lovligt trött på julmat! Idag blev det julmat light tillsammans med mannens familj. Jag kände mig så less på kladd, klet och rökt så att jag ville hitta något fräscht som bröt av det hela. Detta blev resultatet! Så gott!

Ingredienser
- 5-6 valfria citrusfrukter (jag använde grape, apelsin och blodapelsin)
- Ca 60 g grönt, typ ruccola
- 1 granatäpple
- Ett knippe färsk basilika
- 1 näve pistagenötter
- Ca 1 msk röd balsamico
Gör såhär
Lägg ruccolan i botten på ett fat. Skär bort toppen och botten på citrusfrukterna och skär bort skalen och allt vitt. Skiva frukterna och pilla bort eventuella kärnor. Lägg frukten över ruccolan.
Häll av vätskan från burratan, bryt sönder burratabollen och fördela den på fatet.
Ta ur kärnorna från granatäpplen och skala pistagen. Hacka basilikan och pistagen.
Fördela detta över fatet och ringla över balsamicon precis innan servering.
Klart!