Chicken nuggets med 3 dipsåser

Alltså det går inte att beskriva hur gott det här var!
Som min man sa:
"DET.GÅR.INTE.ATT.SLUTA.ÄTA!"
Så saftiga, krispiga och smakrika. Inte de allra nyttigaste men betydligt nyttigare än snabbmatshakens versioner.
Dipsåserna kan man ju välja bara en om man vill men vi ville prova alla! Sen kan man göra dem i mindre satser om man är osäker på vad man tycker om.
Jag skulle vilja säga att det här receptet borde räcka till 8 personer men min familj åt nog för 2 så för oss blev det nog mer 6 portioner!
Till dessa godingar så kan du till exempel servera klyftpotatis eller pommes.
 

 
 
 
Ingredienser nuggets 
 
  • 1 kg kycklingkött (bröstfiléer, lårfiléer eller innerfiléer)
  • Kycklingkrydda
  • 200g panko
  • 3 st ägg + 2 msk kallt vatten
  • ca 3 dl mjöl 
Gör såhär
 
Skär kycklingen i nuggetsbitar som du vill ha. Krydda generöst med kycklingkryddan. Häll panko och mjöl i varsina fryspåsar. Vispa ägg med vatten i en djup tallrik. Lägg i ett gäng kycklingbitar åt gången i mjölpåsen. Nyp ihop påsen och skaka ordentligt så att bitarna är ordentligt mjölade. Skaka av överflödigt mjöl när du tar upp kycklingbitarna och lägg dem i äggen, vänd runt och lägg dem i påsen med panko. Upprepa skakproceduren och lägg sedan de färdigpanerade nuggetsen på ett fat.
Upprepa tills alla bitar är panerade. Låt nuggetsen vila i kylskåp medan du blandar dipsåserna.
 
Stek sedan nuggetsen i rikligt med olja tills de fått fin färg och är färdiga inuti. Låt rinna av på galler eller hushållspapper. 
 
Ingredienser dipsås 1
 
  • 1 dl Majonnäs
  • Srirachasås
 
Ingredienser dipsås 2
 
  • 1 dl majonnäs
  • 3 Msk mangochutney
 
Ingredienser dipsås 3
 
  • 1 dl ketchup
  • ½ dl thai sweet chilisås
  • ½ dl HP sauce 
 
Gör såhär
 
 
Rör ihop ingredienserna till varje dipsås. När det kommer till mängd Srirachasås så får man droppa i lite i taget och smaka av allteftersom tills man är nöjd med styrkan.
 
Dippa, ät och njut!
Taggar: Chicken nuggets, Dippa, Dipsås, Nuggets, Panerat;

Kommentera inlägget här :