Currydoftande fiskgratäng

Nu var det ett tag sen som jag lade upp något här på bloggen. Det har varit fullt upp med jobb, snickeri och idag hände något som jag aldrig trodde att jag skulle lyckas med;
 
JAG TANKADE FEL BRÄNSLE I BILEN! FULL TANK MED BENSIN I EN DIESELBIL!
 
Jag kom på det när jag kört 10 meter och stängde av bilen direkt! Hoppas till gudarna att motorn klarade sig och att sanering av tank och bränslesystem räcker...
 
Idag köpte vi färdigmat då vi har haft fullt upp med telefonsamtal med försäkringsbolag och bärgare men jag kom på att jag har ett recept liggandes som jag inte hunnit lägga upp så den får ni av mig idag! Skalen från räkorna kokade jag fond på innan jag slängde ihop resten av gratängen och det receptet hittar ni här → http://helenaskoksexperiment.blogg.se/2020/july/rokt-rakfond-2.html

 
4 port
Ingredienser
 
  •  500 g torskfilé
  • 500 g rökta räkor med skal
  • 2 schalottenlökar 
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 
  • 2,5 dl créme fraîche 
  • Räk- eller Skaldjursfond
  • Curry 
  • Salt och peppar
  • Riven ost
 
Gör såhär
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
 
Salta och peppra fisken på båda sidor och lägg i en smord ugnsform. Hacka löken fint och paprikan grovt. Fräs lök och paprika tillsammans i lite smör.
 
Tillsätt curry och sedan tomatpuré och fräs i någon minut till.
Häll på grädde och créme fraîche och koka upp. Smaka av med fond och eventuellt mer curry och låt koka 10 minuter.
 
Skala räkorna. Ta av såsen av värmen och tillsätt räkorna.
 
 
Häll såsen över fisken och toppa med riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
 
Servera med ris och njut!
 
 
Taggar: Curry, Fisk, Fiskgratäng, Rökta räkor, Torsk;

Kommentera inlägget här :