I helgen som var tänkte jag lyxa till det lite eftersom sonen fyllde år och göra både förrätt och varmrätt. Tanken var att jag skulle göra toast med skagenröra till förrätt men sen upptäckte jag att jag inte hade dill hemma och då vi har en bit till affären så fick jag tänka om! Då gör jag en annan röra istället!
Dessutom brukar jag inte göra en klassisk toast skagen då brödet ska stekas i smör och det tycker jag blir så bastant och flottigt så jag brukar välja att grädda i ugnen istället.

Ingredienser
- 4 st toastbröd (typ fiberrost eller jätterasker)
- Smör
- 500 g oskalade räkor
- 2 dl créme fraîche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk riven pepparrot
- 1 msk finhackad kapris
- 1 liten finhackad rödlök
- 2 msk persilja
- Citron
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Slå på ugnen på 225°c. Lägg brödet på en bakplåtspappersklädd plåt och bred på smör. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg och blivit knapriga.
Skala räkorna och hacka dem grovt, men spara ett par stycken per toast till garnering. Blanda räkorna med finhackad lök, kapris samt créme fraîche, majonnäs, pepparot och persilja. Smaka av med citron (spara lite till garnering), salt och peppar.
Dela toasten på diagonalen så att du får 2 trekanter och lägg dem snyggt på en assiett. Fördela räkröran på toasten och garnera fritt med räkor och citron.
Det blev vansinnigt gott faktiskt!