Hösten börjar så sakterliga krypa fram och då kommer grytan fram. Ju ruggigare väder ute destå mustigare gryta.
Men än så länge är det fortfarande sommarmånad så mustigheten får vänta ett tag till.

8 portioner
Ingredienser
- Tagliatelle (följ portions anvisningar på förpackningen)
- 1 kg kycklinglårfilér
- ½ purjolök
- 200 g färska champinjoner
- 5 dl kokbar créme fraîche
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 3 msk kycklingfond
- 2 msk senap
- 2 msk tomatpuré
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Hacka purjolöken och skiva champinjonerna. Dela kycklingen i strimlor.
Stek kycklingen med salt och peppar i en stekpanna och ställ åt sidan.
Stek purjolöken mjuk och blank i en gryta och tillsätt champinjonerna och låt dem mjukna och släppa vätska.
Blanda ner kycklingen.
Tillsätt tomatpuré och rör runt.
Häll på créme fraîche och grädde.
Smaka av med senap, fond och eventuellt mer salt och peppar.
Servera med nykokt Tagliatelle.
Jag vet att jag ofta avslutar inläggen med att det är både enkelt och gott, men det är ju så! Jag gillar när det är enkelt även om jag gillar utmaningar ibland. När man jobbar heltid med barn och deras altiviteter och läxläsning plus att man ska hinna med sig själv, så orkar man inte krångla med maten.
Så nu skriver jag det igen:
Enkelt och gott!