Igår var det tacofredag. När vi tog det sista av den hemmagjorda tacokryddan så insåg jag att jag inte lagt upp receptet.
Hemmagjord tacokrydda är på så många vis bättre än färdigköpt. Du slipper både socker, färgämnen och andra tillsatser. Dessutom kan du experimentera dig fram till smaken som passar dig mest. Kanske vill du ha mer styrka? Lägg då till mer chilipulver. Mer vitlökssmak, eller ingen vitlök alls? Lägg till eller ta bort vitlökspulver!
Det är med andra ord så mycket godare med hemmagjord kryddblandning!

Ingredienser
- 2 msk malen spiskummin
- 3 msk paprikapulver
- 2 msk malen koriander
- 1 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk malen svartpeppar
- 2 msk salt
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk anchochilipulver
- 1 msk oregano
Gör såhär
Blanda samtliga kryddor men smula ner oregano i blandningen. Förvara kryddan i en tättslutande burk.
Använd ca 3 msk tacokrydda per kilo köttfärs.
Klart!