Då var det helg igen. Själv jobbar man men jag tänkte ändå dela med mig av ett recept som kanske skulle passa till en helgmiddag.

Ingredienser rotgrönsaker
- 3 st medelstora potatisar (fast)
- 1 st sötpotatis
- 1 liten palsternacka
- 2 st morötter
- 3 msk olivolja
- Torkad timjan
- Salt och svartpeppar eller potatiskrydda
Ingredienser färsbiffar
- 500 g nötfärs
- 1 liten gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st mozarella á 125 g
- Salt, svartpeppar och grillkrydda
Ingredienser grönpepparsås
- 2 dl créme fraîche
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk hela grönpepparkorn
- 1 msk kalvfond
- 1 bananschalottenlök
- 1 msk smör
Gör såhär
Slå på ugnen på 225°c
Om skalet är fint på potatisen så låt den vara kvar. Dela potatisen I klyftor. Skala sötpotatisen och dela den i grova klyftor, minst dubbelt så grova som potatisklyftorna. Skala och dela både morot och palsternacka i stavar.
Lägga allt på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ringla över olja och krydda. Blanda runt så att olja och kryddor fördelas jämnt. Grädda i mitten av ugnen i 15 min, vänd sedan rotgrönsakerna och grädda sedan vidare i 15-20 min. Känn med en potatissticka så att de inte är hårda inuti.
Skala och hacka vitlök och lök. Riv löken grovt och pressa vitlöken i en skål. Blanda med köttfärs och kryddor. Skiva mozarellan i 4 lika stora skivor. Dela köttfärsen i 4 lika stora delar och forma till bollar. Platta till bollarna i handen och lägg en mozarellaskiva i mitten. Vik över köttfärs och forma en biff runt mozarellan. Stek biffarna på medeltemperatur till de fått fin färg och köttfärsen är genomstekt.
Stek schalottenlök med smör i en kastrull tills den mjuknar. Mortla pepparkornen fint och vänd ner med löken. Stek en en liten stund och tillsätt sedan créme fraîche och grädde. Smaka av med fond och salt.
Trevlig helg allesammans!
Tack för tips, det ser verkligen smarrigt ut :D