Kan man blanda nått så svenskt som falukorv med medelhavssmaker? Klart man kan, och det blir riktigt bra!

Falukorv
- 1 falukorvsring
- 1 zuccini
- 2 rödlök
- 2 dl riven ost
- 1 dl olivolja
- 1 msk röd balsamvinäger
- 2 msk hackad fryst basilika
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Brysselkål
- 250 g färsk brysselkål
- 3 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Slå på ugnen på 200°c.
Skiva falukorv, zuccini och rödlök. Varva skivorna i en ugnsfast form. Blanda övriga ingredienser utom osten och fördela över skivorna. Strö till sist över osten.
Dela brysselkålen på mitten och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja samt salta och peppra. Blanda runt.
Grädda i mitten på ugnen i ca 30 minuter eller tills osten och brysselkålen fått fin färg.
Potatismos
- 1 kg mjölig potatis
- 50 g smör
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
- Salt, svartpeppar och vitpeppar
Gör såhär
Skala och koka potatisen. Känn med en potatissticka så att den är mjuk. Häll av vattnet. Mosa potatisen med en stamp eller potatispress. Tillsätt smör och rör runt tills den smälter. Blanda grädde och mjölk och tillsätt lite i taget i potatisen. Man vill ha ett stabilt mos som inte flyter ut på tallriken men utan att den blir stabbig. Smaka av med kryddor.
Tomatsallad
- 2 st tomater
- 2 st mozarella
- 1 rödlök
- 1 msk fryst hackad basilika
- 1 msk olivolja
- 1 msk crema di balsamico
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Skiva tomat, lök och mozarella. Varva skivorna på ett fat och ringla över olja och balsamico.
Strö över basilika, salt och peppar.