Spenatsoppa

Mer och mer har vi börjat äta soppa till lunch. I början köpte jag färdiga soppor för att jag helt enkelt inte trodde på mig själv, att jag skulle klara av att göra en god soppa. Men nu börjar det släppa. En efter en betar jag av dem och blir så lycklig när resultatet blir så bra. Soppa är enkelt ju!
 
Imorgon är det första advent så därför griljerade jag årets första skinka som avsmakades på brödet jag hade till soppan.
 

 
 
 
Ingredienser
 
 
  • 1 gul lök
  • 400 g fryst spenat
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • Salt, peppar och muskotnöt
  • Eventuellt maizena 
 
Tillbehör
 
 
  • Kokta ägg
  • Bröd
  • Smör och pålägg
 
Gör såhär 
 
 
Tina spenaten.
Hacka löken och stek den mjuk i smöret. Rör ner spenaten och stek ett par minuter.
Strö på mjöl och rör om.
Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna.
Låt sjuda under lock i 10 minuter.
Ta av grytan/kastrullen från plattan och mixa soppan med stavmixer till önskad släthet.
Ställ tillbaka grytan/kastrullen på plattan och koka upp. Tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar samt muskot.
Om soppan upplevs för rinnig så går det bra att reda med maizena.
 
Servera soppan med äggklyftor och ett gott bröd med valfritt pålägg.
En oväntat mättande soppa faktiskt! 
Taggar: spenat;

Kommentera inlägget här :