Renskavsgryta

Tråkväder! 10 grader ute den 25:e november. Vart är snön? Tur att man kan bli så glad av en god gryta till middag. Enkelt och går lika fort att göra som att koka riset.
 

 
 
 
 
 
Ingredienser 
 
  • 250 g renskav
  • 200 g svamp (tex kantareller)
  • 1 gul lök
  • 1 msk mjöl
  • 5 dl matlagningsgrädde 
  • 1 brk syltlök
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 köttbuljongstärning 
  • Salt och svartpeppar 
  • Smör till stekning
 
Tillbehör
 
  • Ris
  • Lingonsylt
  • Sallad
 
Gör såhär
 
Hacka löken och stek den mjuk i en gryta med lite smör. Tillsätt renskav och stek den klar. Ha i svamp och stek ytterligare (om svampen är färsk, stek den tills den släpper vätska). Strö på mjöl och rör om ordenligt. Häll på grädde och sedan buljongtärningen. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt syltlöken. Smaka sedan av med soja, fond, salt och peppar.
 
Servera det hela med kokt ris, en grönsallad och såklart lingonsylt! 

Kommentera inlägget här :