Enklaste pasta-peston

Ibland har man verkligen inte tid med matlagning. Men man kanske heller inte är så sugen på att igen äta makaroner med de där frysta köttbullarna som blev över förra gången man hade bråttom... Nej, då är detta ett väldigt bra alternativ! 
Dessutom, kom jag på medan jag rörde ihop detta, är det kanske så här i slutet på månaden innan löning tufft för ekonomin. Då är det här en billig maträtt med många saker man oftast har hemma men ändå en festlig dans för smaklökarna. 
 

 
 
 
 
 
4 portioner 
Ingredienser 
 
  • 300 g okokt spaghetti
  • 200 g salami, skinka eller korv
  • 100 g purjolök (ca ½ liten)
  • 1 brk pesto alla genovese
  • Ca 3 dl pastavatten
  • 1 msk olivolja
 
Gör såhär
 
Koka pastan enligt anvisning. Förbered under tiden resten. 
Hacka purjolöken och stek den mjuk i olivoljan. Hacka salamin och stek den tillsammans med purjon.
Spara 3 dl av pastavatten och häll av resten när pastan är färdig. Tillsätt 1 dl pastavatten i purjo och salamiblandningen så att allt det där gottiga som annars blir kvar i botten på stekpannan kommer med. Blanda ihop pasta och salami/purjo. Rör ner peston och tillsätt lite i taget av pastavattnet som är kvar. Det ska bli krämigt utan att bli blött.
 
Klart!
Taggar: Enkelt, Pesto, Salami., Spaghetti;

Kommentera inlägget här :