Tacogratäng med guacamole

Idag ville barnen ha tacos. Jag är så förbenat trött på samma gamla tacos som man oftast fastnar vid och alla dessa skålar som ska fram och sen bort och för att inte tala om all disk! Sen blir det ju alltid över av alla grönsaker som man gör en sallad på som ingen sen äter upp... Idag lyckades jag dock förhandla mig till en tacogratäng! 
 
 
8 port 
Ingredienser tacogratäng
 
  • 4 st large tortillabröd
  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokryddmix
  • 1 gul lök
  • 1,5 st tomater
  • 4 st mild feferoni
  • Riven ost
  • 4 dl créme fraîche
  • 1 dl majonnäs 
Gör såhär 
 
Slå igång ugnen på 200 grader. Hacka lök och stek mjuk. Tillsätt köttfärs och stek färdig. Tillsätt tacokryddmix och vatten enligt instruktioner på påsen, rör om och låt koka tills vattnet kokat bort.
 
Blanda créme fraîche och majonnäs. Bred ut ett lager créme fraîcheblandning i botten på en rund pajform med höga kanter. Lägg ett tortillabröd i botten och bred ut ett till lager créme fraîcheblandning. Lägg på hälften av köttfärsen och sedan tortillabröd, créme fraîcheblandning och resten av köttfärsen. Avsluta sedan med ett tortillabröd och ett lager créme fraîcheblandning.
 
Dela tomaterna på hälften och skär bort den hårda stammen. Hacka sedan tomaterna samt feferoni och toppa gratängen med detta samt riven ost. Ställ mitt i ugnen. Gratängen är klar när osten fått fin färg.
 
Ingredienser guacamole
 
  • 2 st mogna avokados
  • 1 dl créme fraîche 
  • 0,5 st tomater 
  • 0,5 lime
  • Lökpulver, svartpeppar och salt
Gör såhär 
 
Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avocadoköttet med sked och mosa med gaffel i en skål. Tillsätt saften av limen, créme fraîche och finhackad tomat. Smaka av med kryddorna.
 
Man kan använda färsk lök till guacamole men jag tycker att det blir en jättekonstig besk eftersmak av den så jag använder hellre lökpulver.
 
Servera med grönsallad, salsa och tacochips.
 
Vilka är era tacofavoriter?
 
 
Taggar: Avocado, Guacamole, Tacogratäng, Tacos;

Kommentera inlägget här :