Inlagd tomatsallad (sommartomat)

Inlagd tomat och inlagd gurka (sommartomat och sommargurka)smakar verkligen sommar för mig! De flesta har nog ätit gurkvarianten men kanske inte lika många har smakat den med tomat. Så varsågoda, här är receptet!
 
 
Ingredienser 1-2-3-lag
 
  • 1dl 12% ättiksprit
  • 2dl socker
  • 3dl vatten
Ingredienser tomatsallad
 
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök 
  • Salt och svartpeppar 
Gör såhär
 
Blanda lagen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud sedan lagen tills allt socker löst sig i vätskan. Låt svalna. Förbered under tiden tomatsalladen.
 
Skiva löken tunt och tomaterna klyftas. Ta fram en burk och lägg ett lager lök sedan ett lager tomat, salta och peppra. Upprepa sedan proceduren tills all lök och tomat ligger i burken. Låt stå en stund och dra.
 
Häll lagen över tomatsalladen (lagen behöver inte vara helt kall, det går bra om den är ljummen) och vänd runt lite försiktigt med en sked. Ställ in burken i kylskåpet ett par timmar innan servering.
 
Vilken tycker ni är godast? Tomatvarianten eller gurkvarianten?
 
 
 
 
 
Taggar: Picklad tomat, Rödlök, Sommar, Sommartomat, Tomat, Tomatsallad;

Kommentera inlägget här :