Inlagd gurka (sommargurka)

Igår fick ni recept på inlagd tomat och idag får ni recept på kusinen, inlagd gurka. Lagen jag använder är en så kallad 1-2-3-lag. Samma lag kan man använda till de flesta saker man vill pickla (lägga in). Varför inte prova med rödlök? Jag lovar att ni inte blir besvikna!
 
 
 
Ingredienser 1-2-3-lag 
 
  • 1dl 12% ättiksprit
  • 2dl strösocker
  • 3dl vatten
Ingredienser gurksallad
 
  • 1 stor gurka
  • Salt
  • Persilja (kan uteslutas) 
Gör såhär 
 
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp under omrörning och sjud tills allt socker har löst sig i vätskan. Ställ åt sidan för att svalna något.
 
Under tiden lagen svalnar:
Skiva gurka tunt med mandolin eller osthyvel. Lägg ett lager gurka i en burk och salta lite. Lägg på ytterligare ett lager gurka och salta. Upprepa proceduren tills all gurka ligger i burken. Tillsätt hackad persilja. Låt stå en stund och dra. 
 
Häll sedan på lagen över gurkan och rör runt försiktigt med sked så att allt blandas. Ställ burken i kylskåp till den har blivit helt kall.
 
Klart! Enkelt och gott! Eller hur?
Taggar: Gurka, Inlagd gurka, Picklad gurka, Sommargurka;

Kommentera inlägget här :