Igår fick ni recept på inlagd tomat och idag får ni recept på kusinen, inlagd gurka. Lagen jag använder är en så kallad 1-2-3-lag. Samma lag kan man använda till de flesta saker man vill pickla (lägga in). Varför inte prova med rödlök? Jag lovar att ni inte blir besvikna!

Ingredienser 1-2-3-lag
- 1dl 12% ättiksprit
- 2dl strösocker
- 3dl vatten
Ingredienser gurksallad
- 1 stor gurka
- Salt
- Persilja (kan uteslutas)
Gör såhär
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp under omrörning och sjud tills allt socker har löst sig i vätskan. Ställ åt sidan för att svalna något.
Under tiden lagen svalnar:
Skiva gurka tunt med mandolin eller osthyvel. Lägg ett lager gurka i en burk och salta lite. Lägg på ytterligare ett lager gurka och salta. Upprepa proceduren tills all gurka ligger i burken. Tillsätt hackad persilja. Låt stå en stund och dra.
Häll sedan på lagen över gurkan och rör runt försiktigt med sked så att allt blandas. Ställ burken i kylskåp till den har blivit helt kall.
Klart! Enkelt och gott! Eller hur?