Stuvade makaroner, vilken klassiker! Denna maträtt har räddat många mjölkliter från att hamna i vasken. Man står där med alldeles för många mjölkliter med utgångsdatum hängandes i luften. Vad gör man? Man gör stuvisar! 1 liter mjölk försvinner från kylskåpet i ett nafs!

6 port
Ingredienser
- 1 liter mjölk
- 5 dl gammaldags idealmakaroner
- 50 g smör
- 1 msk strösocker
- Salt, svartpeppar och muskotnöt
- 1 ring falukorv
Gör såhär
Skiva korven. Om du inte vill att korven ska bågna i stekpannan så skär ett snitt i varje skiva. Barnen tycker dessutom att det är kul när de ser ut som Pac-Man! Stek dem tills de fått fin färg.
Koka upp mjölk och tillsätt makaroner. Koka försiktigt under ständig omrörning tills makaronerna är mjuka (ca 25 min). Tillsätt salt, peppar, muskot och socker. Det kanske låter superkonstigt med socker i men tro mig, det tar fram något extra ur stuvningen!
Rör till sist ner smör och låt det smälta.
Smaklig måltid!
Om du nu vill ha en matlåda så rekommenderar jag att ni tillsätter extra mjölk och rör om innan ni stänger locket till matlådan. Detta för att förhindra att stuvningen stelnar och blir som en klump när man värmer på den.