Låda Italiano

Nu är vi mitt uppe i ett altanbygge här hemma trots att vädergudarna inte riktigt vill vara med oss. När man inte riktigt får tiden att räcka till för allt så är det perfekt med maträtter man kan göra mycket av så att man bara kan värma på. Detta recept brukar jag alltid dubbla för att göra matlådor, både till jobbet och hemma i frysen och nu kan vi värma på imorgon när vi är upptagna med snickrandet.
 
 
 
4 port.
Ingredienser
 
  • 150 g kokad spaghetti
  • 1 gul lök
  • 200-250 g bacon
  • 1 brk tonfisk
  • 3 msk mjöl
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 bifftomat
  • 2 dl riven ost
 
Gör såhär
 
Slå på ugnen på 250 grader. Häll den kokta spaghettin i en ugnsfast form. Hacka löken och stek den mjuk. Tillsätt bacon och sedan tonfisk och fräs ihop någon minut. Strö över mjöl och rör om och häll på grädde och mjölk. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Ta av såsen från värmen och vänta tills den slutat bubbla. Rör ned det uppvispade ägget i såsen, såsen ska alltså inte koka i det här läget. Häll såsen över spaghettin och rör runt lite så att allt blandas. Skiva bifftomaten och fördela den på alltihop. Strö till sist över osten och ställ formen högst upp i ugnen i ca 15 min. Låt lådan gärna vila ett par minuter innan servering så att den får "sätta" sig lite.
 
Ge mig gärna förslag på andra bra "värma-på-recept"!
Taggar: Bacon, Bifftomat, Låda italiano, Spaghetti, Tonfisk, mat för många;

Kommentera inlägget här :