Hallonsylt grundrecept och smaksättningar

Nu blir det en del saftning och syltning här hemma då bären mognar för fullt.
Att smaksätta sylten var nog det bästa jag gjort! Det blev något alldeles extra!
 

 
 
 
 
Ingredienser
 
  • 1 kg hallon
  • 0,5 kg syltsocker med pektin
Välj någon av följande smaksättningar
 
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime (både zest och saft)
Gör såhär
 
Blanda hallon, socker och smaksättning i en kastrull (om du använder vaniljpulver som smaksättning så väntar du med att tillsätta tills efter skumningen, annars flyter pulvret upp i skummet som man tar bort) och koka upp. Skumma av noggrant  och låt koka i 3-5 minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar. Klart!
 
Vilken är din favorit?
Taggar: Hallon, Ingefära, Lime, Sylt, Syltsocker, Vaniljpulver;

Kommentera inlägget här :