Da'n före doppareda'n!
Idag har min pappa varit här och hjälpt mig med det sista inför julbordet. Det har blivit en tradition att vi gör så. Eftersom min pappa är från Tjeckien så är det ju klart att vi har andra saker på julbordet än det klassiska svenska. Jag är uppväxt med det så för mig är det inte konstigt. Men döm om min förvåning när jag skulle på mitt första julbord utanför hemmet och dessa saker inte fanns!
Det min pappa (och ibland mamma med) brukar hjälpa mig med är Tjeckisk potatissallad (receptet kommer inom kort) och nubbesallad.

Ingredienser
- 4 st kokta (och kalla) potatisar
- 4 st kokta ägg
- 4 msk kaviar
- 1 brk (ca 200 g) matjesill
- 2 dl créme fraîche
- 1 st rödlök
- 4 msk majonnäs
- Dill efter smak
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Dela potatisen i mindre bitar. Skala och hacka ägg och lök. Häll av vätskan från matjesillen och dela filéerna i mindre bitar. Blanda samman alltsammans med créme fraîche, majonnäs och kaviar. Smaka av med dill,salt och peppar.
Låt gärna stå en dag i kylskåp innan servering.
God jul!