Ibland behöver man göra storkok för matlådor eller så är det många som ska komma på middag, då kan jag lova att denna är en hit! Sött, salt och syrligt i en och samma tugga. Mums!
Ca 10 portioner

Ingredienser
- 500 g fusilli tricolore
- 1 liten purjolök
- 1 färsk ananas
- Ca 500 g kassler
- 1 grönsaksbuljongtärning
- Citronpeppar
- Smör att steka i
- 150 g riven ost
Ingredienser gratängsås
- 5 dl créme fraîche
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 dl thai sweet chili
- 1 dl rött matlagningsvin
Gör såhär
Slå på ugnen på 200°c.
Koka upp pastavattnet tillsammans med buljongtärningen och koka pastan väldigt al dente.
Dela och tvätta purjolöken och hacka fint. Stek den mjuk och blank i smör. Tärna kasslern och rör ihop med purjolöken lite snabbt.
Skala och rensa ananasen och skär fruktköttet i tärningar.
Blanda alltsammans i en ugnsfast form och strö över peppar.
Rör i ihop ingredienserna till gratängsåsen och häll över pasta, kassler och ananasröran. Rör runt så att allt är jämnt fördelat och strö sedan över osten.
Ställ formen i mitten av ugnen på 200°c i 20-25 minuter eller tills gratängen fått fin färg.