Pasta kassler och ananasgratäng

Ibland behöver man göra storkok för matlådor eller så är det många som ska komma på middag, då kan jag lova att denna är en hit! Sött, salt och syrligt i en och samma tugga. Mums!
 

 Ca 10 portioner
 
 
Ingredienser 
 
  • 500 g fusilli tricolore
  • 1 liten purjolök
  • 1 färsk ananas
  • Ca 500 g kassler
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Citronpeppar 
  • Smör att steka i
  • 150 g riven ost
Ingredienser gratängsås
 
  • 5 dl créme fraîche 
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 
  • 2 dl thai sweet chili 
  • 1 dl rött matlagningsvin
 
Gör såhär 
 
Slå på ugnen på 200°c.
Koka upp pastavattnet tillsammans med buljongtärningen och koka pastan väldigt al dente. 
 
Dela och tvätta purjolöken och hacka fint. Stek den mjuk och blank i smör. Tärna kasslern och rör ihop med purjolöken lite snabbt.
 
Skala och rensa ananasen och skär fruktköttet i tärningar.
 
Blanda alltsammans i en ugnsfast form och strö över peppar.
 
Rör i ihop ingredienserna till gratängsåsen och häll över pasta, kassler och ananasröran. Rör runt så att allt är jämnt fördelat och strö sedan över osten.
 
Ställ formen i mitten av ugnen på 200°c i 20-25 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Taggar: Ananas, Fusilli, Kassler, Purjolök, Storkok, Thai sweet chili, mat för många;

Kommentera inlägget här :