Smörgåsar med äggsallad

I helgen var vi med minsta grabben iväg på hockeymatch borta. Vi ville ha med oss något som går lätt att ta fram och äta, något man kan äta med händerna och som ger bra energi mellan perioderna. Så förrutom banan och juice så gjorde jag smörgåsar med ost och skinka men även dessa godingar! Och om det blev populärt? Det kan ni ge er på!
Alla tycker inte om curry och gurkmejan är endast till för den fina färgen så dessa kan såklart uteslutas helt! Äggsalladen blir god ändå. Men gillar du curry och inte har något emot gurkmeja så rekommenderar jag att tillsätta det.
 

 
 
 
Ingredienser 
 
 
  • Ca 10 st formbrödsskivor (gärna fullkorn)
  • 7 st hårdkokta ägg
  • 150 g naturell färskost
  • 5 msk majonnäs
  • Salt, svartpeppar och curry efter smak
  • Gurkmeja efter färg och smak
 
Gör såhär 
 
 
Skala de kokta äggen. Använd gärna en äggskärare och skiva först åt ena hållet, vänd sedan ägget ett kvarts varv och skiva dem åt andra hållet. Har du ingen äggskärare så går det bra att hacka dem med kniv.
 
Blanda de hackade äggen med färskost och majonnäs. Smaka av med kryddorna. Låt gärna äggsalladen stå i kylskåpet ett par timmar men gärna över natten i kylen. Då blir den lite stelare och håller formen bättre utan att rinna ur brödet i nästa steg.
 
Lägg upp 5 skivor formbröd. Klicka på en generös klick äggsallad och bred ut i ett jämnt lager på brödet. Lägg på en skiva formbröd  och tryck till lite lätt med hela handflatan. Skär sedan smörgåsen diagonalt så att du får 2 trekanter.
 
Får du äggsallad över? Ingen fara. Gör fler smörgåsar eller ta fram till morgondagens frukost eller mellis för den är lika god på en knäckebrödsmacka!
 
Taggar: Bröd, Curry, Formbröd, Gott, Lättlagat, Matsäck, Smörgåsar, Ägg., Äggsallad;

Kycklinglasagne

Idag fick faktiskt mannen stå för det mesta av matlagningen under mitt instruerade. Jag har i 2 dagar haft fruktansvärd migrän vilket slutade på akuten efter att vårdcentralen skickade mig dit. Där fick jag äntligen lindring!
Maten blev hur som helst god och om min man klarade det så tro mig, då klarar alla det! Hahaha!
 
 

 
 
 
Ingredienser 
 
 
  • 900 g kyckling utan ben
  • Ca 250 g färsk broccoli
  • Ca 250 g färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk kycklingkrydda (Knorr eller eldorado)
  • 1 brk ajvar relish (styrka väljer du själv)
  • 2½ dl créme fraîche 
  • 5 dl matlagningsgrädde 
  • Ca 24 st lasagneplattor 
  • 2 dl riven ost
 
Gör såhär 
 
 Sätt ugnen på 200°c.
Skala och klyfta löken. Stek den mjuk i lite smör. Skiva champinjonerna och stek dem med löken tills de släpper vatten och börjar få färg. Dela broccolin i små buketter och stek tillsammans med löken och svampen. Ställ åt sidan.
 
Dela kycklingen i små bitar, ca 2*2 cm och stek färdig i lite smör. Tillsätt kycklingkryddan och rör runt. Rör ner lök, svamp och broccoli i kycklingen. Ställ åt sidan.
 
Rör ihop ajvar, créme fraîche och grädde. Häll ett tunt lager sås i botten på en gratängform och lägg sedan på lasagneplattor. Häll ytterligare ett lager sås och sedan hälften av kycklingblandningen. Fortsätt sedan med lasagneplattor,sås, kycklingblandning, lasagneplattor och avsluta med ett lager sås. Strö på ost och ställ sedan formen I mitten på ugnen i ca 1 timme. 
Om lasagnen får mycket färg innan den är klar så går det bra att lägga på aluminiumfolie. Känn efter med en potatissticka att lasagneplattorna är mjuka.
 
Lycka till!
 
 
 
Taggar: Ajvar relish, Lasagne, Lasagneplattor, alternativ lasagne;