Färskkorvgryta

Jag kände för att svänga ihop en korvgryta men kände inte för en gräddig sås. Kan man göra en korvgryta utan mejeriprodukter? Klart man kan!
Vilken färskkorv man använder är ju efter tycke och smak. Jag hade nog personligen valt typ chorizo för att få lite mer kryddig smak men då barnen skulle äta av grytan så valde jag den betydligt mildare salsicca.
 

 
 
 
Ingredienser 
 
  • 500 g okokt pasta
  • 600 g färskkorv
  • 1 gul lök 
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 brk krossade tomater 
  • 1 dl vatten
  • 100 g parmesanost (riven)
  • 70 g bladspenat
  • Salt och svartpeppar 
  • Ev persilja 
 
Gör såhär
 
Koka pastan. 
Stek förskkorven försiktigt tills den är genomstekt. Hacka lök. Ta ur korven ur stekpannan och stek löken i samma panna. Tillsätt tomatpurén, krossade tomater och vatten. Rör om och låt puttra ett par minuter. Slanta under tiden korvarna häll tillbaka dem i pannan igen. Vänd ner bladspenat samt ost (men spara lite till garnering)och smaka sedan av med salt och svartpeppar. 
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och vänd ner den i grytan.
Garnera med lite riven parmesanost och lite persilja.
Taggar: Färskkorv, Gryta, Korv, Korvgryta, Parmesanost, Salsicca, spenat;

Syrénsirap

jag kan säga direkt att detta recept kommer från Fredriks fika. Han är ju helt underbar och till och med jag som tycker det är krångligt att baka klarar av hans recept. Snälla, gör mig en tjänst och kolla in denna människas medier så hittar ni fantastiska recept!
 
Detta var ett recept jag var tvungen att prova. Jag har aldrig smakat något med syrén i förrut och detta var både barnsligt enkelt men också med så lite ingredienser att om det inte hade blivit gott så skulle det inte göra så mycket om man fick kassera satsen.
 
Hur som, detta blev magiskt gott! Jag ringlade sirapen över frasiga våfflor och åt dem utan grädde eller annat. Jag trodde att jag inte skulle kunna sluta!
 

 
 
 
Ingredienser 
 
 
  • 3 dl syrénblommor
  • 2 dl strösocker 
  • 2 dl vatten
  • Ca 10 st blåbär (kan uteslutas)
 
Gör såhär 
 
 
Rör ihop socker och vatten i en kastrull och koka upp. Låt sjuda ett par minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna till rumstemperatur.
 
Plocka av blommorna från klasarna, vi vill inte ha något grönt med.
Rör ner blommorna i sockerlagen. Om du vill ha lite extra fin lila färg så tillsätter du blåbär. Ju mer du mosar dem, ju mer färg. 
 
Plasta kastrullen och ställ I kylskåpet över natten. Sila av sirapen genom en finmaskig sil eller kaffefilter.
 
Sirapen klarar sig ca 2 veckor i kylskåpet annars går det bra att frysa in.
 
Nu ska jag bara komma på mer användningsområden för sirapen. Förslag? Drink kanske?
Taggar: Barnsligt gott, Sirap, Sommar, Syrén, Syrénsirap, syrénblommor;