Men dra mig baklänges så gott det här blev! Och tydligen blev jag tvungen att göra en sats till i dagarna då både mor och syster bönade om att få och självklart lär de få en varsin påse! Jag måste ju ändå få feedback på mina nya recept så jag vet vad jag kan göra bättre till nästa gång! En påse tänkte jag dessutom ge till vår fina granne så det blev inte så mycket kvar helt enkelt! Men detta var ju så barnsligt enkelt så jag svänger snabbt ihop en ny sats. Nästa sats kommer få mer rom då den inte framträdde så mycket i detta recept. Det kan ju vara olika beroende på vilken rom man väljer så jag föreslår att man börjar försiktigt.
Allra bäst blir resultatet om man använder en termometer men har man ingen och man känner sig säker så kör kulprovet.

Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl socker
- 50 g smör
- 1½ dl ljus sirap
- 1 msk mörk rom
- ½ g hel saffran
- 1 st sockerbit
Gör såhär
Mortla saffranet med en sockerbit och rör ner romen. Låt saffranet stå och dra en stund. Detta gör att saffranet mognar och smakar mer.
Klä en form, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan saffranet. Rör ned övriga ingredienser och låt koka på medelvärme under omrörning till kolan uppnått 125°c eller tills den klarar kulprovet.

Häll kolan i formen och strö på flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur och skär sedan upp i lagom munsbitar. Antingen gör du som jag och klipper upp bakplåtspapper och virar in kolorna med som karameller eller så lägger du dem i en burk med bakplåtspapper mellan varje lager.
Nu blir det en utmaning... försök att bara ta en bit! Det går inte! Hahaha!