Här hemma kör vi fredagstacosen på lördag istället. Dessa Taquitos är en god variant av tacos och låt mig säga att den var populär!
Smakexplosionerna löste av varandra och jeg ser fram emot att äta resterna imorgon! Jag kommer nog aldrig köpa färdig salsasås igen heller! Tro det eller ej men det här var första gången jag gav mig på det, och varför jag inte gjort det tidigare fattar jag inte för det var vansinnigt enkelt!
Till dessa tillbehör gick det åt precis en hel lime totalt vilket blev helt perfekt, nästan som om jag hade räknat ut det i förväg, vilket jag inte hade!

Salasasås
- 1 brk krossade tomater
- 1 gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk äppelcidervinäger
- Färsk eller torkad chili (kan uteslutas)
- 1 nypa strösocker
- 1 krm spiskummin
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Hacka löken och vitlöken. Stek dem försiktigt i en kastrull tills de mjuknat. Tillsätt krossade tomater, äppelcidervinäger och eventuellt chili. Låt koka i ca 30 minuter på medelvärme. Smaka av med socker, spiskummin, salt och peppar. Låt svalna och ställ i kylskåp. Salsan kan med fördel stå i kylskåp över natten för att smakerna ska mogna.
Salsa Fresca
- 3 st kvisttomater
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 2 msk crema di balsamico
- ½ Lime (saften)
- Torkad basilika
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Skölj, dela och stamma ur tomaterna och hacka dem. Häll bort vätskan som bli under hackningen och lägg tomaterna i en skål. Hacka rödlök och blanda ner i tomaterna. Tillsätt olja, balsamico, lime och smaka av med basilika, salt och peppar. Ställ i kylskåp till servering.
Limedressing
- 2 dl créme fraîche
- Zest från ½ lime
- Saft från ¼ lime
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Blanda créme fraîche med lime och smaka av med salt och peppar. Klart!
Guacamole
- 3 st avocado
- ½ dl créme fraîche
- Saften från ¼ lime
- 3 st cocktailtomater (kan uteslutas)
- Lökpulver
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Dela, kärna ur och gräv ur fruktköttet från skalet på avocadosarna. Mosa avocadon med en gaffel i en skål. Tillsätt créme fraîche och lime. Smaka av med lökpulver, salt och peppar. Hacka tomaterna och rör ned dem i guacamolen. Täck med plastfolie eller lägg i en burk med tätslutande lock i kylskåp fram till servering.
Taquitos
- 8 st medium tortillabröd
- 500 g köttfärs
- 1 gul lök
- 1 påse tacokrydda + 1 dl vatten
- 150 g riven ost
Gör såhär
Hacka löken och stek den mjuk i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och stek den färdig. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om. Låt puttra på medelvärme till all vätska kokat bort. Häll upp köttfärsen i en skål och diska stekpannan.
Ta ett tortillabröd och lägg i en sträng ost och köttfärs och rulla ihop den. Lägg rullen med skarven nedåt på ett fat. Upprepa tills allt bröd eller all köttfärs är slut.
Stek rullarna försiktigt i lite smör i stekpannan tills rullarna fått fin färg på alla sidor och osten har smält inuti.
Servera Taquitosen direkt med alla tillbehör och gärna en fräsh sallad och tortillachips.
Ät och njut av festen som dina smaklökar kommer att ha!