Fiskwraps med remouladsås

Efter helgens mat så blev det en del tortillabröd över och jag funderade på vad jag skulle göra med dem. Jag kom på att det är måndag och det betyder att det är 50% rabatt på all färsk fisk och skaldjur på affären här. Kan man kombinera fisk och tortillabröd? Klart man kan! Bara fantasin sätter gränser för vad man kan ha som tillbehör. 
 

 
 
 
 
  Ingredienser


  • 400 g torskfilé 
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 4 dl panko
  • Salt och peppar
  • 8 st tortillabröd 
 
 
 
 
 


Gör såhär 


Skär filerna ungefär lika långa som wrapen kommer bli, alltså halva tortillabrödets längd. Bredden avgör du själv. Jag gjorde mina som typ fishfingers.
 
Salta och peppra.
 
Häll mjöl och panko i varsin fryspåse och knäck äggen i en skål och vispa upp.


Lägg några fiskbitar i taget först i mjölpåsen. Nyp ihop påsen och skaka. Ta ur fiskbitarna och vänd dem i ägg och lägg dem sedan i påsen med panko,nyp ihop och skaka. Upprepa sedan med resten av fiskbitarna.


Stek fisken i lite rapsolja på medelvärme tills fisken fått fin färg.


Remouladsås 


  • 2 dl majonnäs
  • 1 burk (390 g) pickles med gurka,  morötter och blomkål
  • 1 dl ättiksgurka
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk curry
  • 2 krm gurkmeja


Gör såhär


Häll bort spadet från picklesen. Hacka pickles, gurka och kapris fint. Blanda hacket med övriga ingredienser.



Gör en wrap med förslagsvis sallad, Remouladsås, fisk, rödlök, tomat, gurka och avocado.


Det här var sååååå gott!
Taggar: fiskwrap, remouladsås, tortillabröd, wrap;

One pan kyckling, grönsaker och potatis med röd currysås

Idag hade jag inte en susning om vad jag skulle laga för mat. Jag gick lite vilset och planlöst i affären tills jag helt plötsligt fastnade för färsk brysselkål sen sötpotatis. Där någonstans började en idé om en färgglad rätt växa fram och resten av ingredienserna åkte ner av bara farten i kassen!
 

 
 
 
 
Ingredienser 
 
 
  • 450 g små potatisar
  • 1 st sötpotatis 
  • 2 st morötter 
  • 1 st stor rödlök 
  • 3 klyftor vitlök
  • 250 g färsk brysselkål 
  • 8-10 st kycklingdrumsticks
  • 1 dl olivolja
  • Kycklingkrydda 
  • Potatiskrydda
  • Timjan
 
Gör såhär 
 
 
Slå på ugnen på 225°c.
Skölj potatisen och låt skalet vara om det är fint. Lägg potatisen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Dela potatisen på längden och skiva varje halva i ca 2 cm tjocka skivor. Skala morötterna och dela dem i ca 5 delar. Klyfta rödlöken grovt. Skala vitlöken och skiva den tunt. Dela brysselkålen i halvor. Blanda alltsammans med potatisen på plåten. Ringla över olivolja och krydda med potatiskrydda och timjan. Blanda så att olja och krydda fördelas jämnt. 
 
Krydda kycklingen ordentligt med kycklingkryddan och gnugga in den något. Lägg kycklingen ovanpå potatisen och grönsakerna.
 
 
Grädda i mitten av ugnen I ca 35 minuter eller tills kycklingen nått en innertemperatur av 82°c vid benet.
 
 
Röd currysås 
 
  • 2 dl kokbar créme fraîche 
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • Eventuellt maizena redning
 
Gör såhär
 
Blanda alltsammans utom redning i en kastrull och koka upp.
Om tjockare sås önskas så går det bra att reda av med maizena.
 
Smaklig måltid!
Taggar: Allt på samma plåt, Brysselkål, Färgstarkt, Onepan kyckling, Potatis, Röd curry, Sötpotatis, Ugnsrostat;

Taquitos med salsa fresca, salsasås, guacamole och limedressing

Här hemma kör vi fredagstacosen på lördag istället. Dessa Taquitos är en god variant av tacos och låt mig säga att den var populär!
Smakexplosionerna löste av varandra och jeg ser fram emot att äta resterna imorgon! Jag kommer nog aldrig köpa färdig salsasås igen heller! Tro det eller ej men det här var första gången jag gav mig på det, och varför jag inte gjort det tidigare fattar jag inte för det var vansinnigt enkelt!
 
Till dessa tillbehör gick det åt precis en hel lime totalt vilket blev helt perfekt, nästan som om jag hade räknat ut det i förväg, vilket jag inte hade!
 

 
 
 
 
 
 
Salasasås
 
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Färsk eller torkad chili (kan uteslutas)
  • 1 nypa strösocker
  • 1 krm spiskummin
  • Salt och svartpeppar
 
Gör såhär
 
 
Hacka löken och vitlöken. Stek dem försiktigt i en kastrull tills de mjuknat. Tillsätt krossade tomater, äppelcidervinäger och eventuellt chili. Låt koka i ca 30 minuter på medelvärme. Smaka av med socker, spiskummin, salt och peppar. Låt svalna och ställ i kylskåp. Salsan kan med fördel stå i kylskåp över natten för att smakerna ska mogna.
 
 
Salsa Fresca
 
  • 3 st kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • ½ Lime (saften)
  • Torkad basilika
  • Salt och svartpeppar
 
Gör såhär
 
 
Skölj, dela och stamma ur tomaterna och hacka dem. Häll bort vätskan som bli under hackningen och lägg tomaterna i en skål. Hacka rödlök och blanda ner i tomaterna. Tillsätt olja, balsamico, lime och smaka av med basilika, salt och peppar. Ställ i kylskåp till servering.
 
 
 
Limedressing
 
  • 2 dl créme fraîche
  • Zest från ½ lime
  • Saft från ¼ lime
  • Salt och svartpeppar
 
Gör såhär
 
Blanda créme fraîche med lime och smaka av med salt och peppar. Klart!
 
 
 
Guacamole
 
  • 3 st avocado
  • ½ dl créme fraîche
  • Saften från ¼ lime
  • 3 st cocktailtomater (kan uteslutas)
  • Lökpulver
  • Salt och svartpeppar
 
 
Gör såhär
 
 
Dela, kärna ur och gräv ur fruktköttet från skalet på avocadosarna. Mosa avocadon med en gaffel i en skål. Tillsätt créme fraîche och lime. Smaka av med lökpulver, salt och peppar. Hacka tomaterna och rör ned dem i guacamolen. Täck med plastfolie eller lägg i en burk med tätslutande lock i kylskåp fram till servering.
 
 
Taquitos
 
  • 8 st medium tortillabröd
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 påse tacokrydda + 1 dl vatten
  • 150 g riven ost
 
Gör såhär
 
Hacka löken och stek den mjuk i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och stek den färdig. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om. Låt puttra på medelvärme till all vätska kokat bort. Häll upp köttfärsen i en skål och diska stekpannan.
 
Ta ett tortillabröd och lägg i en sträng ost och köttfärs och rulla ihop den. Lägg rullen med skarven nedåt på ett fat. Upprepa tills allt bröd eller all köttfärs är slut.
 
Stek rullarna försiktigt i lite smör i stekpannan tills rullarna fått fin färg på alla sidor och osten har smält inuti.
 
Servera Taquitosen direkt med alla tillbehör och gärna en fräsh sallad och tortillachips.
 
 
Ät och njut av festen som dina smaklökar kommer att ha!
Taggar: Guacamole, Tacos, limedressing, lördag, lördagsmys, salsa fresca, salsasås, taquitos;