Idag blev det grillat i det fina vädret! Grejen är när det är så fint väder, att man inte har jättestor lust att stänga in sig i köket. Just nu gör man det så enkelt för sig som möjligt. Dock vill jag inte göra det så enkelt som de färdigköpta bearnaisesåserna, de är inte goda! Det här receptet fick jag av en vän för några år sedan och det blev snabbt en favorit här hemma! Såsen är lika barnsligt enkel att göra som den är god! Det fina med denna är också att du kan antingen äta den varm direkt eller ställa in den i kylen och låta den kallna så att man kan äta den som kall. Mums!

Ingredienser vitlökssås
- 5dl créme fraîche
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk honung
- 1 köttbuljongstärning
- 1 knippe gräslök
- Salt och peppar
Gör såhär
Häll créme fraîchen i en kastrull och smula ned en köttbuljongstärning. Hacka vitlöksklyftorna fint och tillsätt. Klipp eller hacka gräslöken (tips på smidig hackig av örter är att använda örtsax, se bild) och ha ner i créme fraîchen.

Tillsätt honung och koka upp såsen under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ca 10 minuter på svag värme så att buljongtärningen hinner smälta och vitlöken får släppa ifrån sig sin fina smak. Servera direkt eller låt kallna helt i kylskåp tills servering.

