Sommarvärmen håller i sig och det var skönt att ta ett dopp i sjön direkt efter jobbet!
Idag kände jag för att äta varm mat till middag men ändå göra det lite enklare för mig eftersom den tryckande värmen i köket är otroligt påfrestande när man lagar mat!
Något jag utgick från när jag bestämde menyn var att jag var så vansinnigt sugen på nubissås och sen fick bitarna falla på plats med resten helt enkelt. Idag gjorde jag bara halva mängden Nobissås då halva familjen ville ha annan sås till! Haha! Men jag skriver receptet helt. Ni kanske har märkt eller kommer att märka att många av mina recept är gjorda för 6 personer. Detta är pga att vi är 4 st i familjen och 2 st jobbar heltid och behöver matlåda med sig. Så många gånger som man har fått räkna om alla recept för att det ska räcka till matlåda!

Ingredienser
- Ca 1 kg potatis
- Ett par kvistar färsk timjan(kan uteslutas)
- Rapsolja
- Salt och svartpeppar
- Ca 900 g marinerad picnicbog i skivor
Ingredienser Nubissås
- 5 dl rapsolja
- 2 ägg
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk senap
- Salt och svartpeppar
- Ett knippe gräslök
Gör såhär
Häll i olja, ägg, rödvinsvinäger, senap och salt och peppar i en hög tillbringare eller skål som en stavmixer når ner i. Om det finns ett tillhörande glas till mixern så går det bra! Pressa i vitlöken. Sätt mixern mot botten av glaset och starta den.dra mixern i en jämn rörelse uppåt, detta ska bara ta ett par sekunder. Om du mixar för länge så blir den en tjock majonnäs och det vill vi inte. Den ska vara lite tunnare och fluffigare. Om det nu är några strimmor av olja kvar så mixa in detta försiktigt i såsen. Klipp eller hacka ner gräslök i såsen. Rör om med en sked och smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Låt såsen stå ett par timmar i kylskåp för att mogna.


Förkoka potatisen, gärna med skalet på tills den nästan är genomkokt. Häll av vattnet och lägg potatisen i en ugnsfast form tillsammans med timjan. Strila över lite olja och vänd runt potatisen tills hela ytan är glansig av olja. Salta och peppra och vänd runt en gång till. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min eller tills skalet har fått fin färg.
Grilla eller stek köttet till en innertemperatur på 70 grader. Jag använde mig av en Optigrill som sköter detta helt själv.
Servera det hela med en grönsallad!
Kan varmt rekommendera en Optigrill oavsett om ni har möjlighet att grilla ute eller inte. Den har varit min räddare i nöden många gånger! Hör gärna av er om ni vill veta mer!