Orange-chicken

Alltså hur gått är inte det här! En av mina favoriträtter som jag alltid beställer om det finns på menyn när jag äter ute. Men nu kan jag ju göra den själv!
 
 

 
Ingredienser
  • 1 kg kyckling
  • 3 små paprikor (röd, grön och gul)
  • 1 gul lök
  • 3 apelsiner (zest och juice)
  • 2,5 dl socker
  • 3 msk tomatpuré
  • 4-5 dl potatismjöl
  • Ev maizena redning
  • Salt och peppar
  • Rapsolja till stekning
Gör så här 
 

Häll potatismjöl i en påse.
Strimla kyckling och salta och peppra den. Lägg i kycklingen i omgångar i påsen med potatismjöl och skaka om. Ta upp kycklingen och skaka av mjölet. Jag använde en finmaskig sil när jag skakade bort mjölet men ett durkslag med inte för stora hål skulle säkert funka.

Stek kycklingen i rikligt med olja i omgångar och lägg på ett galler eller ett fat med hushållspapper så att kycklingen får rinna av.

Strimla lök och paprika och stek på den så att den får färg men fortfarande har lite spänst kvar. Plocka ut dem ur pannan och slå i juice från apelsin samt zest, socker och tomatpuré. Smaka av med ev mer socker, salt och peppar om man vill ha såsen mer klibbig så att den riktigt glaserat kycklingen så reder man av med lite maizena. Häll ner kyckling och paprikablandningen i såsen och rör om väl. Servera med ris eller nudlar.

Klart!

 
 
Taggar: Apelsin, Kyckling., Orangechicken;

Pesto med basilika

Pesto är väldigt populärt här hemma! Numer har jag alltid en basilika planta i köksfönstret som jag har planterat. Det blir billigare så, hahaha!
Pesto har vi faktiskt oftast till pasta men den kan man ha i dressingar, sallader eller varför inte på ett gott bröd.
 


 
 
 
Ingredienser
 
 
  • 1 kruka basilika (tänk ungefär lika mycket som en man köper på affären om du som jag odlar egen)
  • 1 påse (40 g) pinjenötter
  • Ca 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt och svartpeppar 
 
Gör såhär
 
Plocka bladen av basilikaplantan och mixa dessa med övriga ingredienser. Jag använde mixerstav. Smaka av med salt och peppar. 
 
Klart!
 
Taggar: Basilika, Grön pesto, Parmesanost, Pesto;