När jag var på affären så var det bra pris på hel laxsida med skinn och såklart passade jag på att köpa! Men vad skulle jag göra med den? Jag var absolut inte sugen på mitt "go to-recept" lax, potatis och romsås. Vad var jag sugen på då? Jo, dillstuvad potatis! Såklart måste det gå att kombinera, och det blev supergott!
Crema di balsamico al limone har jag köpt på en liten butik med specialinriktning på delikatesser. Denna har jag än så länge inte sett på matvarubutiken men om många frågar efter den så kanske de tar hem? Annars kan jag verkligen rekommendera er att besöka en delikatessbutik eller beställa på nätet, för den är så vansinnigt god. Snart kommer fler recept med denna delikatess dyka upp. Den jag använder är av märket Gocce och de har fler sorter som jag också använder mig av.
Fiskkrydda finns i de flesta välsorterade mataffärer så det ska nog inte vara ett problem att få tag på.

6 portioner
Ingredienser lax
- 1 kg laxsida med skinn
- 3 msk olivolja
- 3 msk Crema di balsamico al limone (kan uteslutas)
- 3 vitlöksklyftor
- Fiskkrydda
Gör såhär
Slå på ugnen på 225°c.
Lägg laxsidan med skinnet nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och balsamico och krydda ordentligt med kryddan. Skala och skiva vitlöken och fördela den på hela laxsidan.
Ställ in laxen i mitten av ugnen på 225°c i ca 25 min eller tills laxen nått en innertemperatur på 56°c.
Ingredienser Potatis
- 1 kg fast potatis
- 25 g smör
- 3 msk mjöl
- 5 dl mjölk
- 3 msk fryst, hackad dill
- Salt och vitpeppar
Gör såhär
Skala potatisen och skär den i önskad storlek. Jag skar små potatisar i 4 delar och de lite större i 6 eller 8 delar. Koka potatisen klar, använd sticka och häll av den när den är klar.
Smält smör i en vid kastrull och tillsätt mjöl och vispa. Häll i mjölk, lite i taget. Låt stuvningen sjuda i någon minut.
Tillsätt dillen och smaka sedan av med salt och vitpeppar och vänd sedan ned potatisen.
Servera lax och potatis med kokt broccoli.
Mums, mums, mums säger jag!