Potatislasagne

Igår kände jag att jag var tvungen att rensa ur lite i kylskåpet vilket resulterade i detta recept. Visst fick jag stödhandla några småsaker för att maträtten skulle bli komplett men mycket försvann från kylskåpet! Väldigt skönt att få lite mer plats på hyllorna samt att familjen fick en god middag.
 

 
 
8 portioner
Ingredienser
 
  • 1 kg fast potatis
  • 3 pkt bacon
  • Ca 240 g rökt påläggsskinka
  • 100 g  färsk blad- eller babyspenat
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 300 g riven ost(gärna mozarella)
  • Salt och svartpeppar
  • Smör att smörja ugnsformen med
 
Gör såhär
 
Knaperstek baconen och lägg dem på hushållspapper så att de får rinna av.
 
Slå på ugnen på 225°c.
Skala potatisen och skiva den tunt och lägg skivorna i en skål. Salta och peppra potatisskivorna och blanda rund så att kryddorna fördelas på alla skivor.
 
Hacka baconet och lägg åt sidan.
 
Lägg ett lager potatisskivor i botten på ugnsformen. lägg sedan ett lager skinka, sedan spenat och strö på ost och bacon. Upprepa sedan proceduren men avsluta med ett lager potatis på toppen. Jag fick tre lager potatis, ett i botten, ett i mitten och ett på toppen.
 
Vispa ihop grädde med äggen och häll blandningen jämnt över lasagnen och strö tillsist på mer ost.
 
Sätt på aluminiumfolie på formen och grädda i mitten på ugnen i 30 minuter med folie. Ta sedan av aluminiumfolien och grädda ytterligare 30 minuter. Känn med potatissticka om potatisen är färdig. Beroende på hur tjocka potatisskivorna är och hur många lager man gjort så kan man behöva grädda längre. Man kan då sätta på folien igen och grädda vidare tills potatisen är mjuk.
 
Det blev vansinnigt gott och blev nästan ännu godare när vi värmde på den och åt den idag!
Taggar: Bacon, alternativ lasagne, potatislasagne, rökt skinka, spenat;

Kommentera inlägget här :