Makaronilåda är ju så gott! En av favoriterna när man var liten. Smakerna är enkla och det är så fantastiskt härligt att få bryta av med en sådan här enkel klassiker när man experimenterar så mycket som jag gör.
Dock har jag bytt ut mjölken i äggstanningen till matlagningsgrädde vilket lyfter hela rätten med sin krämighet!

8 portioner
Ingredienser
- 5 dl gammaldags idealmakaroner
- 250 g kabanoss, chorizo eller annan god kryddkorv
- 1 pkt bacon
- 1 gul lök
Äggstanning
- 4 st ägg
- 5 dl matlagningsgrädde
- 200 g riven ost
- 3 krm svartpeppar
- ½ tsk salt
Gör såhär
Slå på ugnen på 200°c.
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
Hacka lök, slanta korvarna tunt och skär bacon i mindre bitar.
Stek löken gyllengul i smör. Tillsätt bacon och korv och stek tills korven fått lite färg och baconen släppt lite fett.
Blanda pasta och korvblandning med riven ost i en ugnsform.
Vispa ihop äggstanningen och häll den över pastan och korvblandningen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills den stannat och fått fin färg. Låt lådan stå i rumstemperatur i ca 10 min innan servering.
Servera med rivna morötter och broccoli.
Barnsligt gott!