Grönkålssoppa

Nu när båda barnen går i skolan om dagarna så har vi föräldrar lyxen att välja vilken mat vi vill utan att behöva höra "Fy va äckligt det ser ut!", "Vad är det som luktar?", "Jag vill ha makarooooneeeer!". Någon som känner igen sig?
I början blev det mycket sallader och lunchdejter på en restaurang men nu kände jag bara för att koka ihop något lätt och varmt hemma på min egen spis! Det ruggiga regnvädret bidrog till mysfaktorn med en soppa faktiskt!
 

 
 
2 portioner 
Ingredienser 
 
  • 200 g repad och strimlad grönkål 
  • 1 schalottenlök
  • 5 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde 
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 msk mjöl
  • 1 grönsaksbuljongtärning 
  • Smör till stekning 
  • Salt och svartpeppar
 
Gör såhär 
 
Skala och hacka löken. Stek löken i lite smör i en vid kastrull tills löken blir blank och tillsätt grönkålen. När kålen börjat mjukna en aning efter ett par minuter är det dags att strö över mjölet och röra om. Tillsätt vatten och buljong och låt koka under lock på medelvärme i ca 20 min. Tillsätt sedan grädde och låt koka upp. Smaka sedan av med salt och peppar. 
 
Ta soppan av värmen och mixa soppan med en stavmixer. Här väljer du själv hur slät soppa du vill ha men jag mixade den lite grovt så att det fortfarande fanns lite bitar kvar.
 
Skala och dela äggen på mitten och lägg dem i soppan vid servering.
 
Klart!
 
Mer mättande än man tror och så gott och nyttigt!
Taggar: Grönkål, Grönkålssoppa, Nyttigt, Soppa;

Kommentera inlägget här :