Kycklingrullader med parmesansås

När jag jobbar förmiddagar så har jag en förmåga att se till att hålla mig sysselsatt med pyssel för att inte somna! Man blir lite trött när man kliver upp 04.20... Idag fick jag pyssla med maten. Det var pyssligt men så gott!
 
 

 
 
 
4 portioner 
Ingredienser rullader
 
 
  • 4 st kycklingfiléer 
  • 4 skivor ost (jag valde Emmentaler) 
  • 4 skivor rökt skinka eller salami
  • Salt och svartpeppar 
  • Olja till stekning 
 
Ingredienser sås
 
  • 5 dl kokbar créme fraîche
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 100 g riven parmesanost
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk senap
  • Salt och svartpeppar
 
Tillbehör
 
  • Ris (se portionstabell på förpackningen)
 
Gör såhär 
 
 
Slå på ugnen på 225°c.
 
Dela kycklingen från ena "långsidan" men inte hela vägen igenom. Man ska liksom kunna öppna dem som ett gratulationskort. Veckla upp en filé i taget på en skärbräda och lägg på plastfolie. Banka ut filén med till exempel en kavel så att filén blir tunnare och större. Ta bort plastfolien och salta och peppra kycklingen.
Lägg på en ostskiva och en skink eller salamiskiva. Rulla ihop filén från långsidan och fäst med en tandpetare så att den håller ihop.
Upprepa tills alla filéer är gjorda.
 
Stek rulladerna på ganska hög värme i olja tills de får en fin yta. Lägg över dem i en smord ugnsform och ta ur tandpetarna.
Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
Blanda under tiden såsen.
Rör ihop créme fraîche, vin, fond, senap och parmesanost i en skål. Smaka av med salt och peppar.
 
Ta ut formen med rulladerna och häll på såsen.
Grädda i ytterligare 20 min.
 
Koka under tiden ris.
 
Smaklig måltid!

Kommentera inlägget här :