Dillkött. En av favoritmaträtterna när man var liten! Det är så vansinnigt gott och så himla enkelt att göra. Så varför äter vi det inte oftare kan man ju undra? Jo, för att jag är så nedrans dålig på att planera maten för hela veckan! Köttet behöver ju koka ett par timmar och då kan man ju inte komma på 1 timme innan maten ska stå på bordet att man ska kocka ihop det... I detta recept kan tyckas att det blir väldigt mycket sås, men tro mig, det är rykande åtgång på den så det behövs mycket!

8 port
Ingredienser
- Ca 1 kg högrev i bit
- 2 st schalottenlökar
- 2 st morötter
- Ca 8 st vitpepparkorn
- 3 st lagerblad
- 5 dl vispgrädde
- 2 msk ättiksprit
- 1 msk socker
- Dill
- Salt
Gör såhär
Skär köttet i ca 2×2 cm bitar. Lägg köttet i en kastrull och häll på vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma av.
Dela morötterna och löken i grova bitar och ha ned detta samt lagerblad och peppar i kastrullen med köttet.
Låt koka i ca 2 timmar tills köttet nästan ramlar isär av sig självt. Låt aldrig köttet koka torrt. Tillsätt vid behov mer vatten så att det täcker köttet.
Fiska upp lagerbladen när köttet är färdigt och tillsätt grädde i kastrullen. Låt grädden koka upp och tillsätt sedan socker och ättika, lite i taget tills du uppnått önskad smak. Smaka sedan av med dill och salt.
Servera med kokt potatis och broccoli.