Det är så kul att hitta på namn på saker som annars skulle bli väldigt lång och krångliga. Denna tradition började när vår äldsta son var liten och ville ha gurk-majonnäs till sina fiskpinnar och han så då:
"Mamma, jag vill ha gurkanäs kan jag få det?"
Genialiskt! Gurka + majonnäs = gurkanäs!
Det namnet lever kvar i vår familj än idag. Denna gång skulle jag göra zucchini och potatisplättar men insåg att det namnet och överskriften på detta recept skulle bli på tok för långt. Så zucchini + potatis = zutatis!
Jag vet själv när jag söker inspiration bland recept som finns på nätet att när receptnamnet blir för långt så skrollar jag vidare. Det känns automatiskt för krångligt för att vara värt besväret.
Detta var väldigt enkelt att göra och väldigt gott!

4 portioner
Ingredienser
- 4 kycklingklubbor
- Knorr kycklingkrydda
Ingredienser zutatisplättar
- Ca 250 g zucchini
- Ca 250 g potatis
- 1 liten gul lök
- 150 g riven ost
- 1 ägg
- Salt och svartpeppar
Ingredienser fetaostkräm
- 2 dl créme fraîche
- 150 g fetaost
- 0,5 tsk flytande honung
- 2 msk hackad gräslök
- Salt och svartpeppar
Gör såhär
Krydda kycklingklubborna rejält med kryddan och rubba gärna in den en aning. Grilla kycklingen till temperaturen inne vid benet är 82 grader.
Slå på ugnen på 225°c.
Riv zucchinin grovt på en ren kökshandduk. Dra ihop handduken till en påse och vrid ihop den så att du kramar ur så mycket vatten som möjligt ur den rivna zucchinin. Riv potatisen och lök grovt och blanda dem med zucchinin i en skål. Tillsätt riven ost (jag kan passa på att rekommendera Icas rivna cheddar och mozarellablandning).

Tillsätt ett uppvispat ägg. Salta och peppra.
Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och forma dem till plättar.

Ställ in plåten i mitten av ugnen och grädda i 20-25 minuter eller tills plättarna fått fin färg och håller ihop.
Mosa fetaosten med en gaffel och tillsätt créme fraîche och gräslök. Smaka av med honung, salt och peppar.
Servera alltsammans med fräscha grönsaker.
Så himla gott!