Nu har jag haft lite frånvaro här på bloggen. Vi har varit bortresta på camping. Hur trevligt det än var med sällskapet och aktiviteter så är jag ändå glad att vi bara gör det en gång per år! Jag tycker det är jobbigt med campinglivet med trängsel och bök det stressar mig mer inombords än vad det är avslappnande för mig. Jag betalar hellre för full service på hotell de övriga gångerna vi åker på året! Hahaha!
Nu var det verkligen härligt att komma hem till rörelsefrihet i mitt underbara kök och laga mat istället för att värma halvfabrikat.
4 portioner

Ingredienser grillat
- 4 st kycklingfiléer
- 2 st majskolvar
- 20 st skogschampinjoner
- Marinad
Gör såhär
Dela majskolvarna på mitten så att du får 4 st bitar. Lägg kyckling, majs och champinjoner i separata påsar och häll på rikligt med marinad i samtliga. Låt marinera i minst 1 timme.
Trä upp champinjonerna på grillspett.
Grilla kycklingen till en innertemperatur på 70°c. Majsen och champinjonerna grillas tills de fått fin färg.
Ingredienser smashed potatoes
- 12 medelstora potatisar
- 25 gram smör
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk hackad persilja
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Gör såhär
Slå på ugnen på 250°c.
Skala potatisen eller låt skalet vara kvar om den är tunn och fin.
Koka potatisen klar i kastrull och häll sedan av vattnet.
Lägg potatisarna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Ta en sked eller stekspade och pressa lätt på varje potatis så att den plattas till tillräckligt mycket för att spricka men att den fortfarande håller ihop.
Smält smör i en kastrull och pressa ner vitlöken. Tillsätt persilja, salt och peppar.
Pensla smörblandningen på potatisarna och ställ sedan in dem i ca 15-20 minuter i ugnen eller till de fått fin färg.
Ingredienser trepepparsås
- 25 g smör
- 0.5 msk vardera av hel grönpeppar, svartpeppar och rosépeppar
- 2,5 dl créme fraîche
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- Kalvfond
- Salt
- Ev maizena redning
Gör såhär
Krossa pepparkornen i en mortel.
Fräs den krossade pepparen i smöret lite snabbt och tillsätt sedan créme fraîche och grädde. Koka upp och smaka av med fond och salt.
Red såsen om så önskas.
Servera alltsammans med en sallad.
Mums!