I veckan ska vi åka till en camping. Alla som känner mig, vet att jag har klaustrofobi så nej vi ska definitivt inte bo i husvagn eller pluttstuga. Vi har faktiskt betalat extra för att få en större stuga med eget badrum, toalett och kök! Jag har det riktigt jobbigt när det blir så där trångt så man knappt kan vända på sig utan välta något!
Nu ska man bara fundera ut vad man ska ha med sig. En sak som är säker är att vi ska ha med oss gifflar! Dessa är perfekta till allt från frukost till lunch eller mellis. De fungerar utmärkt till alla sorters utflykter faktiskt.
Jag gjorde två olika fyllningar till samma deg, men man kan göra samma till alla eller varför inte fyra olika? Mina två fyllningar jag gjorde var salami/brieost och ost/skinka och är bara exempel på vad man kan fylla dem med. Till hjälp med degen använde jag köksassistent.

Ingredienser deg
- 50 g jäst för osöta degar (1 pkt)
- 50 rumsvarmt smör
- 2 dl mjölk
- 2 dl vatten
- Ca 10 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
- Olivolja (för att smörja jäsbunken)
Fyllning 1
- 16 skivor god salami
- 200 g brieost
- Oregano
Fyllning 2
- 16 tunna skivor rökt skinka
- 16 skivor smakrik ost (jag använde prästost)
Garnering
- 1 ägg
- Sesamfrön
Smula ned jästen i assistentens bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader i kastrull.
Häll på lite av vätskan över jästen och slå på assistenten på låg hastighet. När jästen löst sig i vätskan (man kan behöva stänga av assistenten en gång och peta ner lite jäst som tryckts ut i kanten) häll på resten av vätskan. Tillsätt salt och hälften av mjölet.
Klicka ner smöret och ha på nästan allt resterande mjöl. Höj hastigheten på assistenten och låt knåda tills degen är blank, smidig och släpper bunkens kanter. Ha eventuellt i mer mjöl men var försiktig, man vill inte att brödet blir hårt och torrt.
Smörj en bunke stor nog och helst större för att degen ska kunna jäsa sig dubbelt så stor, med olivolja så släpper degen lättare efter jäsning.
Slå av assistenten och stjälp över degen till den smorda bunken och täck med plast (glapack). Låt jäsa ca 1 timme.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda smidig. Dela den i 4 lika delar. Kavla ut en deg i taget till en rundel och dela i 8 delar

Lägg en skiva salami, en bit brieost samt oregano eller en skiva ost och en skiva skinka i varje trekant.


Rulla ihop degen från den breda till den smala delen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Slå på ugnen på 250 grader och pensla gifflarna med ett uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
Grädda gifflarna mitt i ugnen i ca 8-12 minuter eller tills gifflarna är vackert gyllenbruna.
Så smaskigt!
Ge mig gärna förslag på andra goda fyllningar!